25.8.13

En första uppdatering

For my international friends, sorry but I won't translate to english this time. 
 

Nu är vi på plats i Gudadalajara, Mexico. Vi kom egentligen fram i onsdags kväll men de första dagarna har gått ut på att komma på plats vilket betyder att köpa det mest nödvändiga till hemmet, besökt de skolor vi ska studera på och träffat släktingar. Vi delar lägenhet med en kusin till mig, det finns 4 rum och kök så här är det gott om plats. 


Vi har även hunnit med ett biobesök med ovannämnd kusin och hennes pojkvän. Filmen var kass dock, The Bling Ring, men bio är så billigt här (kostar ca. 35 kr) så det kommer det bli mera av. Sedan avslutades såklart kvällen med ett tacobesök hos Los tacos del güero som är en av de bästa i stan (eller i världen för den delen ;)). Kommer nog skriva mer om dem sen.  

Igår började vi morgonen med en första springtur i Parque Colomos som är en park som ligger i närheten. Vi sprang 2 km sedan var vi helt slut! I Sverige springer vi vanligtvis 5 men på grund av höjden (Guadalajara ligger på 1500 meters höjd) orkar man inte lika mycket (vi skyller på det i alla fall :P), det var varmt också, runt 30 grader. Men vi ska försöka ta oss ut och motionera några gånger i veckan. 

Dagarna under sommarmånaderna är behagliga och soliga med temperaturer runt 30 grader. Men eftersom det är regnperiod nu så brukar det framåt eftermiddag/kväll komma en eller flera åskskurar, vilket bara är skönt då det blir lite svalare.  

Det här var allt för denna gång! Återkommer med bilder och annat senare. 

No comments:

Post a Comment